Mostanság elhanyagoltam az írást, ennek több oka is volt vizsgaidőszak, munka, állásinterjú..stb A legfontosabb indok viszont az volt, hogy egyszerűen képtelen voltam higgadtan írni az utóbbi hetek eseményeiről. Ezért most összeszedtem öt olyan példát, ami nem hagyott nyugton.

1. Az abortusz tabletta. Erről már írtam korábban a véleményem nem változott.

2. Horthy és Kádár, a mostani közélet top szereplői.

Első blikkre azt tudnám mondani mindenkinek, aki ezen csámcsog: Tényleg ez a legfontosabb téma? Tényleg az a fontos, hogy ovis módjára mutogassunk a másik oldal képviselőire, ahelyett, hogy mondjuk valóban azzal foglalkozzunk, hogy a helyzetet tisztázzuk. Tényleg az a legjobb megoldás, ha szobrokat öntünk le festékkel, gyalázunk meg. Ráadásul még belekeverték szegény Wallenberget is, akinek aztán semmi bűne sincs, ha csak nem az, hogy deportálás elől mentett meg embereket.

3. Nyírő hamvai.

Sorolhattam volna őt is mondjuk a fentiek társaságába, de mégsem gondolnám azt, miért is..? Talán azért, mert a kormányzat teljesen szerepet tévesztett az ügyben, a Kádár és Horthy kérdésében pedig nem is nyilatkozott. Tényleg arra van szükség, hogy a kényes szomszédpolitikát felrúgjuk.

4. A Bizottság felfüggesztette ajánlást tett a Tanácsnak a kohéziós retorzió elkerülésére, illetve nyíltan beszélt az IMF tárgyalásokról is.

Ez a téma több szempontból is fájó pont számomra, először is amikor már a HVG se tudja, hogy mi történik Brüsszelben az azt mutatja, hogy a szakmai újságírás koporsójába egy újabb szög került. 

A másik szempontom pedig pont a szakmai részre vonatkozik. Tegyük akkor tisztába a dolgokat, döntés még nem született az ügyben, május 30-án a Bizottság elnöke José Manuel Barroso tett egy ajánlást a Tanácsnak (akik majd június 22-én fognak dönteni), miszerint a retorziót nem kellene alkalmazni hazánkkal szemben. Valószínűleg nem fogják alkalmazni, de attól még előre nem szabad inni a medve bőrére és csak csendben szeretnénk megjegyezni, hogy ettől még az eljárás nem fog megszűnni közel egy év kell ahhoz, hogy a kormány bizonyítani tudja, hogy teljesítette a feltételeket.

5. Végül a legutálatosabb dolog pedig az, amiről nem beszélünk, pedig kellene.

Nem beszélünk Kolontárról, nem beszélünk a lakhatási problémákról, nem beszélünk arról, hogy mi történik a társadalommal, hogy éheznek emberek és a listát még számtalan dologgal bővíthetném. Tudom ez egy kicsit érzelgősre sikeredett, de mindenki gondolkozzon el azon, mi az amiről a közélet mélyen hallgat, pedig azok érdemelnék az igazi figyelmet.

 

Szerző: Margaret Alaine  2012.06.04. 20:47 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://plelemzek.blog.hu/api/trackback/id/tr204563457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása